Wiemy, że natura jest doskonała i nie należy jej poprawiać – wystarczy mądrze i z szacunkiem korzystać z jej darów. Dlatego proces powstawania oleju Kujawskiego od lat opiera się na tradycyjnych i sprawdzonych metodach produkcji.

Olej Kujawski uzyskujemy ze starannie wyselekcjonowanych nasion rzepaku bez GMO.

Nasz olej powstaje w procesie pierwszego tłoczenia, a następnie poddawany jest filtrowaniu na zimno i rafinacji (oczyszczaniu).

Kujawski z pierwszego tłoczenia jest źródłem kwasów omega 3, witamin E i K, naturalnie występujących w nasionach rzepaku, dzięki czemu jest cennym składnikiem codziennej diety.

Wysoka jakość oleju Kujawskiego jest weryfikowana w akredytowanych laboratoriach i potwierdzona certyfikatem Jakości Q przyznawanym przez PCBC (Polskie Centrum Badań i Certyfikacji) produktom o najwyższej jakości.

Olej Kujawski znakomicie wydobywa smak potraw i polecany jest do stosowania zarówno na ciepło (do smażenia, pieczenia) jak i na zimno (np. do sałatek).

Kujawski z pierwszego tłoczenia to produkt, który od wielu lat cieszy się zaufaniem Polaków, czego dowodem są nagrody i wyróżnienia konsumenckie (Trusted Brand, Laur Konsumenta, Produkt Roku).

Zastosowanie

Smażenie
Pieczenie
Gotowanie
Sałatki

Dostępne opakowania

0,5 l 1 l 1,5 l 2 l 3 l 5 l