Kujawski BIO lniany tłoczony na zimno powstaje ze starannie wyselekcjonowanych nasion lnu pochodzących wyłącznie z certyfikowanych upraw ekologicznych. Nasiona poddawane są mechanicznemu tłoczeniu na zimno (w temperaturze do 50°C), dzięki czemu olej zachowuje swój złocisty kolor i charakterystyczny gorzkawy smak. Kujawski BIO lniany to naturalne źródło kwasu omega-3 oraz innych składników odżywczych.

Kujawski BIO  lniany tłoczony na zimno stosuje się wyłącznie na zimno. Jest idealny do tradycyjnych śledzi, sałatek, past kanapkowych oraz do wykańczania potraw.

Kujawski BIO  lniany tłoczony na zimno to jeden z trzech dostępnych produktów w linii olejów Kujawski BIO.

Podczas przechowywania oleju tłoczonego na zimno, może pojawiać się w nim naturalny osad. Poszczególne partie oleju Kujawskiego BIO lnianego tłoczonego na zimno naturalnie mogą różnić się intensywnością smaku, koloru i aromatu, w końcu natura nie jest powtarzalna

Zastosowanie

Na zimno
Pasty
Sałatki
Wykańczanie potraw

Dostępne opakowania

0,25 l