Kujawski BIO rzepakowy tłoczony na zimno powstaje ze starannie wyselekcjonowanych nasion rzepaku pochodzących wyłącznie z certyfikowanych upraw ekologicznych. Nasiona poddawane są mechanicznemu tłoczeniu na zimno (w temperaturze do 50°C), dzięki czemu olej zachowuje swój złocisty kolor i delikatny smak. Kujawski BIO rzepakowy to naturalne źródło kwasu omega-3, witamin E i K oraz innych składników odżywczych.

Kujawski BIO rzepakowy tłoczony na zimno stosuje się wyłącznie na zimno. Jest idealny do past kanapkowych, sałatek jarzynowych oraz do wykańczania zup i dań mięsnych.

Kujawski BIO rzepakowy tłoczony na zimno to jeden z trzech dostępnych produktów w linii olejów Kujawski BIO.

Podczas przechowywania oleju tłoczonego na zimno, może pojawiać się w nim naturalny osad. Poszczególne partie oleju Kujawskiego BIO rzepakowego tłoczonego na zimno naturalnie mogą różnić się intensywnością smaku, koloru i aromatu, w końcu natura nie jest powtarzalna.

Zastosowanie

Na zimno
Pasty
Sałatki
Wykańczanie potraw

Dostępne opakowania

0,25 l