Kujawski BIO słonecznikowy tłoczony na zimno powstaje ze starannie wyselekcjonowanych nasion słonecznika pochodzących wyłącznie z certyfikowanych upraw ekologicznych. Nasiona poddawane są mechanicznemu tłoczeniu na zimno (w temperaturze do 50°C), dzięki czemu olej zachowuje swój intensywnie złocisty kolor i wyraźny smak. Kujawski BIO słonecznikowy to naturalne źródło witaminy E oraz innych składników odżywczych.

Kujawski BIO słonecznikowy tłoczony na zimno stosuje się wyłącznie na zimno. Jest idealny do past kanapkowych, klasycznego sosu winegret oraz do wykańczania kremów warzywnych.

Kujawski BIO słonecznikowy tłoczony na zimno to jeden z trzech dostępnych produktów w linii olejów Kujawski BIO.

Podczas przechowywania oleju tłoczonego na zimno, może pojawiać się w nim naturalny osad. Poszczególne partie oleju Kujawskiego BIO słonecznikowego tłoczonego na zimno naturalnie mogą różnić się intensywnością smaku, koloru i aromatu, w końcu natura nie jest powtarzalna

Zastosowanie

Na zimno
Pasty
Sałatki
Wykańczanie potraw

Dostępne opakowania

0,25 l