Kujawski rzepakowy tłoczony na zimno powstaje ze starannie wyselekcjonowanych i kontrolowanych nasion rzepaku. Nasiona poddawane są mechanicznemu tłoczeniu na zimno (w temperaturze do 50°C), dzięki czemu olej zachowuje swój złocisty kolor i delikatny smak. Kujawski rzepakowy tłoczony na zimno to źródło naturalnych składników odżywczych, w tym cennego kwasu omega-3 oraz witamin E i K.

Olej rzepakowy stosuje się wyłącznie na zimno. Jest idealny do past kanapkowych, sałatek jarzynowych oraz do wykańczania zup i dań mięsnych.

Olej rzepakowy to jeden z sześciu dostępnych produktów w linii olejów Kujawskich tłoczonych na zimno.

Podczas przechowywania oleju tłoczonego na zimno, może pojawiać się w nim naturalny osad. Poszczególne partie oleju rzepakowego tłoczonego na zimno naturalnie mogą różnić się intensywnością smaku, koloru oraz aromatu.

Zastosowanie

Na zimno
Pasty
Sosy
Wykańczanie potraw

Dostępne opakowania

0,25 l